November 18, 2007

pusillanimous

nu am putut sa imi cumpar manusi azi. aveam bani, aveam timp.
n-am avut curaj. cineva stie ce inseamna manusile pentru mine.(erau aproximativ bleu, fara degete, cu o floare alba, moale. si miroseau a iarna.)

nu am avut curaj sa plec ieri, atunci cand trebuia.

nu am avut curaj sa ma duc sa il vad, inainte de a se stinge.

nu am avut curaj sa ii ating degetele strivite, in siciriu.inca ma chinuie imaginea aia. si au trecut mai bine de patru ani...in ce chinuri trebuie ca a murit....se vedea ca se tinuse strans de masa si pernutele degetelor luasera forma rece si metalica a mesei de operatie....

am avut curaj doar cand mi-am infipt privirea in papucii de pluta ai copilei care spala corpurile fara viata, in sala aia fara culoare. papucii ei erau imbibati cu sangele lui si lasau urme diluate pe gresia alb-galbuie, comunista.

nu am avut niciodata curajul sa strabat holul de acasa, pe intuneric.

nu am reusit sa ma catar pe acoperisul casei, fara sa imi simt inima batandu-mi in gura. doamne, ce frica mi-e de inaltime! de fapt, mi-e teama de caderi/cazaturi/esecuri.

n-am stiut niciodata daca sunt frumoasa sau urata si mi-a fost frica mereu sa intreb.
cand, in sfarsit, am aflat, nu imi mai pasa. (acum.... e altfel.)

nu mai am curaj sa visez, sa imi doresc. si stiu ca asta e grav, pentru ca viata fara vise si dorinte e .....in van.

5 comments:

Raluca said...

ce trist e post-ul! ai si o sa ai intotdeauna curajul de a fi asa cum esti tu si asta e cel mai important!toti ne temem de cate ceva, e printre putinele sentimente omenesti care ne-au mai ramas...

Annie said...

Daca n-o sa mai ai curajul sa traiesti, atunci o sa traiesti in frica. Asa ca e mai bine sa incerci sa-ti (re)gasesti pofta de viata. Ai rabdare, poate maine dimineata soarele o sa fie mai galben, sau mai cald, sau mai vesel.
Eu nu stiu ce inseamna manusile pentru tine, dar stiu ca am o pereche pe care sper sa o am toata viata. Le-am cumparat in mai, cand nimeni nu mai avea nevoie de manusi, stiind ca o sa le pot purta de-abia in septembrie sau octombrie. Insa mi-au placut atat de mult, si le-am simtit atat de la locul lor imbracandu-mi mainile, incat nu m-am putut abtine sa nu le cumpar. Totusi, sunt subtiri, si am nevoie si de o pereche care sa tina de cald, la propriu, pe timp de iarna. And guess what? Au aparut si la noi Sermoneta Gloves:

http://www.fashionandbeauty.ro/celebra_marca_italiana_sermoneta_gloves_a_deschis_primul_magazin_din_romania.html

Eu una am de gand sa vizitez magazinul. Stiu ca o anumita pereche de manusi iti poate schimba starea de spirit.

Anonymous said...

Lumea este facuta in felul cum este, asa este ea si va fi asa cum este. Uneori este bine asa cum este, aleteori simti ca ar fi bine sa fie altfel. Uneori trebuie sa te adaptezi tu la felul in care este lumea, alteori trebuie sa adaptezi lumea la felul tau. Ce trebuie sa stii este ca unele lucruri sunt posibile altele (din nefericire) nu. Este normal sa iti fie teama de una de alta inclusiv de caderi/cazaturi/esecuri. Poate chiar iti este frica de viatza, dar asta nu ineamna ca sa nu traiesti viatza. De unele lucruri nu iti pasa, altele nu conteaza. Trebuie sa stii ce conteaza si ce nu pentru tine, pentru viata ta. Aceste lucruri, persoane vor forma scara ta de valori care te ajuta sa iei decizii sa faci anumite lucruri si sa nu faci altele, in functie de efectul asupra celor din scara ta de valori. Se poate sa simti dezamagirea si aceasta scara sa se prabuseasca, dar atunci simti cum viatza nu are sens. Asa ca recladeste-ti "scara de valori", nu uita sa cuprinda si persoanele care conteaza pt tine. NU uita ca exista timp (care trece implacabil), care trece uneori prea incet, alteori prea repede. Nu uita viata, care trece si ea odata cu trecerea timpului, dar in acelasi timp, trecerea vietii inseamna petrecerea vietii. Azi poti sa stai, pur si simplu, cu mintea golita de tot, de ganduri, de idei, de framantari, maine poate acestea nu or sa te lase sa stai, nu o sa ai liniste, dar ideea este sa gasesti acel echilibru, echilibrul interior care sa te faca sa te simti bine, sa fi impacata cu ce esti tu, cu felul cum arati, cu situatia ta, sociala, cu locul tau intre oameni, cu faptele tale, bune si rele, deci sa fi impacata cu ceea tine, sa te simti bine in pielea ta si sa nu conteze ce au altii, ce fac altii sa te simti minunat fiind tu.
Traieste-ti viata si aici nu ma refer la a face tot felul de nebunii doar de dragul de a zice ca ti-ai trait viata. A-ti traii viata este a face ce tine de tine ca sa fie bine si a nu lasa pe altii sa iti faca rau. A-ti traii viata inseamna sa te bucuri de lucrurile simple, de o raza de soare, de o vorba de o aroma de ... lucrurile simple pe care de multe ori nici nu le mai vedem/remarcam. NU, nu este vorba de a avea contul in banca atat de mare incat sa ai oameni care sa iti numere banii, este vorba sa fi multumita ca lucrurile sunt asa cum sunt.
Poate nu ai curajul de a strabate holul intunecat, dar aprinde lumina si totul se va schimba, aprinde lumina in viatza ta si totul va fi la vedere, vei fi linistita sa vezi ca nu este nici un pericol care te pandeste.
De multe ori daca faci totul singura iti va fi greu. Daca vei avea pe cineva alaturi va fi mult mai usor, chiar daca cel de langa tine nu va putea sa te ajuta decat cu un sfat, sau doar cu cuvinte de incurajare. Cel/cea care sa iti fie alaturi poate fi una dintre prietenele tale, poate fi unul dintre prietenii tai, poate fi cineva din familie, o simpla cunostinta, un om de pe strada dar poate sa fie exact ajutorul necesar pentru a ajunge acolo unde doresti.
Viata fara vise, fara dorinte e in van ... rezolvarea este simpla, viseaza, doreste-ti, si lupta pt dorintele si visele tale. Nu ai dorinte, nu ai vise ... ti le imprumut eu pe ale mele, pana cand le vei regasi pe ale tale.

Ingrid said...

@ ralu: asa sunt si eu, de ceva timp...o sa imi treaca atunci cand o sa imi cumpar manusile perfecte!

d'aia ii multumesc lui annie pt link! o sa "trec" pe la magazinul ala, fii sigura! si ma astept sa mai treci si tu p-aici, din cand in cand...
promit ca post-urile viitoare vor fi mai vesele!

@cristi, aka inon: multumesc pentru sfaturi, mi-a luat ceva timp sa citesc (:p)! am sa aprind lumina aia zilele astea,ca tot a venit iarna si e mai intuneric, valorile nu trebuie schimbate, pentru ca simt ca e bine asa cum e acum, iar de imprumutat vise si dorinte nici nu poate fi vorba!
o sa scap de cosmarurile cu tata, o sa imi revin dupa anumite episoade dureroase si atunci o sa incep sa imi traiesc viata pe bune! iar tu ai sa iti dai seama din ceea ce voi scrie....

Annie said...

Ei, daca promiti, atunci sigur ne mai vedem! Te astept si eu pe la mine, ANNIEtime;)
Take care!

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...