March 25, 2008

converse(atii)

omusorii ciclam, cu manute stravezii, care se tot catarau pe spatele ei.

din cauza lor nu mai voia sa adoarma.
in fiecare noapte, aceiasi omusori ciclam, desenati mai demult pe parchet, prindeau viata si incepeau sa ii cotrobaie printre toate gandurile, sa o faca sa planga sau sa rada, din senin.
de pilda, ieri-dimineata, s-a trezit pipaindu-si ochii, fiind convinsa ca sunt umflati de plans. ochii ei nu aveau nimic, poate doar niste resturi de rimel in colturile exterioare.
tot omusorii sunt de vina si pentru ceasca de portelan, sparta intre 5 si 6 dimineata, in balcon. minunatii omusori au facut-o sa creada ca in ceasca e o broasca raioasa care i se va instala sub pielea tamplei si nu va ma pleca de-acolo decat cand tamplele ii vor fi inundate de o durere lichida. iti dai seama ce sperietura a tras!
daca vrei detalii despre spargerea cestii, nu ai decat sa ii intrebi pe omusori. ei sunt, de regula, foarte comunicativi. numai ca, neputand sa vorbeasca, trebuie sa iti scriejeleasca toate cuvintele pe coapse. cu degetele lor lungi, subtiri ca niste lujeri, iti vor incrusta cu cioburi, pentru totdeauna, cuvinte alandala. apoi se vor uita inocenti, fix in bastonasele ochilor tai si apoi vor disparea sub covor. iar tu te vei intreba daca nu exista o cale sa va imprieteniti. trebuie sa mai stii, insa, ca intre ciucurii covorului vei gasi intotdeauna conversi de omusori ciclam. care miros urat. conversii, nu omusorii.


* corect e "ciclamen".

5 comments:

Anonymous said...

omusori ciclam, zici? should I worry?

Ingrid said...

nope. eu si omusorii ciclam ne intelegem bine, mai nou... :D

Annie said...

Hmmm... Poate ii ajuti sa-si procure Conversi originali atunci, sa nu mai miroasa urat.:D

Si poate se transforma in omuleti fuksia...

Ingrid said...

pai au conversi originali, numai ca lor le transpira picioarele foarte rau si nu folosesc spray-uri de la scholl.

si ce? crezi tu ca omuletii fuchsia sunt mai buni decat aia ciclam(en)? eu n-as zice.... :P

Annie said...

Spune-le sa foloseasca spray-uri atunci, in speranta ca o sa tina cont...:)
Mie mi-ar placea sa fie magenta, cred.:) Magenta si verzi, baietei si fetite, si sa faca pui in combinatii de culori.:)

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...