May 24, 2008

poveste cu semne de intrebare

anul trecut ma intrebam daca s-ar putea stabili o legatura directa intre cromatica si cronemica, daca timpul ar putea fi masurat in culori, daca lunea ar fi ciclam (si de-asta ar uri-o toti) sau daca joia ar fi un kaki plin de curaj. sau poate vinerea- un creme dulceag.



anul asta ma intreb daca bataile inimii corespund batailor din aripi de fluture, in miezul unei nopti albe. si daca fluturelui, un specimen deosebit din fam. nymphalidae, neobisnuit cu noaptea, ii bate inima mai tare, atunci cand cad stelele si se aud, din senin, acorduri de pian. ma mai intreb si daca fluturele stie cand a ajuns la cel mai inalt nivel al frumusetii sale. si mai ales, daca stie ca de-acolo, mai e putin pana va fi iar doar o forma fara forma.

"exista un moment, un apogeu, un climax, un punct culminant, doar unul singur, adevarat, in intreaga viata, pe care trebuie sa il constientizezi si mai mult, sa il traiesti. inainte si dupa, nu mai conteaza...."

asa mi-a spus mie un nymphalidae morpho menelaus, intr-o noapte, cand stelele cadeau.

*pic taken from here

1 comment:

Raluca said...

si frumusetea fluturelui se contopeste cu impletitura ta deosebita de cuvinte!

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...