September 14, 2008

1/2 poveste

s-au intalnit in fata casei ei, sub castan. el ar fi vrut s-o sarute lung si s-o stranga in brate, ea doar si-a apropiat buzele de ale lui, lasandu-l cu ochii inchisi si cu gura intredeschisa, putin dezamagit. l-a luat apoi de mana, mergand cu jumatate de pas inainte, hotarata, sigura fiind ca el va aprecia discutia picaturile de ploaie si , mai ales, deznodamantul si nu va baga de seama cat de urat si insipid va fi locul in care vor ajunge.

pasii ei siguri, discursul si mai sigur, cu termeni specifici, subiectele corect abordate, prost alese l-au facut pe el nesigur, in vorbe si in miscari. a urmat o lunga tacere, apoi o intrebare care a sunat ca niste aripi de fluture strivite cu perna, pe un perete proaspat zugravit: "care este locul tau preferat?" si raspunsul ei, "dupa ureche", avea sa puna capat definitiv, in acea seara, oricarei comunicari cliseice si mai ales, pudice. nu stia decat ea de ce vrea sa il chinuie asa.

mainile, limba si lobul urechii ii erau reci.

tipatul ei scurt si pleoapele stranse puternic, doar de atat a avut nevoie ca sa fie cel mai fericit.

urmeaza octombrie....

No comments:

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...