October 16, 2006

Dude umplute cu nostalgii...

Am redescoperit Bee Gees.Si am ramas socata cand am vazut ca nu inteleg mai mult(e) decat intelegeam acum 5 ani.Oare de ce?!
"My world is your world
And this world is your world
And your world is my world
And my world is your world..."
In general,devin sensibila cand vine vorba de "jumatati".Pentru ca stiu cat de "injumatatita" ma vad cei din jur,desi eu ma simt atat de intreaga...Recunosc ca sunt momente in care imi doresc sa am pe umarul cui plange,sa am la cine sa urlu ,iar el sa creada ca sunt isterica doar din cauza SPM-ului,sa am pe cine sa acuz cand ceva nu merge bine in relatia mea cu mine,sa am pe cine iubi cu tot corpul si sufletul meu,sa am o scuza cand cheltui bani multi si ii cer iar mamei("A fost ziua lui Radu,mama.."),sa....
Mi-e dor de diminetile in care ma trezeam alaturi de el,cand lipaiam pe gresia aia plina de par de caine din bucataria jegoasa,in timp ce el facea sandvisuri cu margarina,mi-e dor de plimabrile fara scop,cand uitam sa ne oprim(din mers,din vorbit),mi-e dor de zilele alea urrrate in care nu aveam chef de nimic,decat de el,mi-e dor de gustul de inghetata de la mc,care acum nu mai are acelasi gust,mi-e dor de alifantis...
De fapt,mi-e dor de mine,eu din starea aia,eu care paream atat de fericita..Mi-e dor de toate astea,dar imi doresc ceva in plus,ceva care sa elimine cliseele de genul "Esti asa de speciala!","Te cunosc de 2 luni si simt ca pot sa iti spun orice,de parca ne-am cunoaste de sute de ani..","Esti mai matura decat alte fete de varsta ta","Te iubesc!"(dupa o luna juma'),ceva care sa ma faca sa fiu altfel,sa vad totul altfel.Imi doresc un tip care sa-mi fie superior,care sa ma faca sa ma simt ca ultima curca de pe lume cand discutam despre istorie si eu incurc "razboiul rece" cu "cortina de fier".Care sa ma insele pe motiv ca sunt prea goala pe dinauntru.Care sa asculte mai multa muzica simfonica decat mine.Care sa se duca des in "rendez-vous".Care sa citeasca "crima si pedeapsa".Care sa vrea sa plecam noaptea la munte,indiferent de ora la care trebuie sa fie maine la serviciu.Care sa nu aiba mai mult de 23 de ani.Care sa se imbrace in camasa.Caruia sa ii placa dudele.Si gutuile.

2 comments:

Anonymous said...

Pai gata! Cautarile tale au luat sfarsit: ador muzica simfonica dar nu ascult, port camasi dar am doar una , imi place sa merg la munte dar noaptea e frig si nu ies din casa pt asta, imi place istoria dar habar nu am cand s-a terminat razboiul rece si daca s-a terminat...intre cine a fost si cine l-a castigat (pt ca nici asta nu stiu...Bine, poate asta stiu. Poate nu totusi), mi-ar placea sa te insel dar nu pt ca ai fi geloasa - nu am nevoie de motive, imi plac gutuile dar nu sa le mananc. O singur cusur am: care sunt dudele? Trecand peste "vezi...nu sunt perfect" eu cred ca tocmai ti-ai gasit sufletul pereche.

mara said...

eu cred ca termenul de "dude" ar trebui ridicat la rangul de CFICARDR. Cuvant Foarte Important Cu Arie Restransa De Raspandire . lam auzit in ultimii ani iesind plin se sictir dintre maselele multor neavizati care nu stiu ce sa faca cu el.
si in mod normal mi sar rupe in stil mare daca nu ar fi atat de important pt mine. Pt noi, de fapt. cred. nu ma refer aici la cei care lau auzit pt prima oara si nu stiu ce inseamna, astia n-au nici o vina, ci la cei care il inteleg partial, il adopta si il abuzeaza.
asemenea unei legaturi intre doi sau mai multi oameni, cuvantul "duda" este foarte fragil.
de aceea cred ca ar trebui respectat mai mult . ar trebui sa luptam pt el, mai ales acum cand totul s-a complicat foarte mult si el tinde sa se piarda intr-o semnificatie banala, frivola .
deci sa salvam dudele.

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...