July 28, 2008

wolken im juli

vara incepuse sa treaca, pe nesimtite. se scurgeau usor norii de iulie si venea, mergand pe varfuri, august.
august e altfel, exista independent de celelalte luni, se deosebeste chiar prin nume. a-u-g-u-s-t. devine vizibil, are o viata a lui, exact ca nasul vanztorului de ziare, din colt.il poti vedea daca inchizi ochii. te face sa dai din colt in colt, te inrosesti si preiei gesturi de adolescent timid, iti vine sa iti rozi unghiile si sa ti le ascunzi apoi sub manecile prea lungi.
august inseamna priviri sticloase si reci, sejururi cu intepaturi de scoici in talpi si in suflet, durere intensa, fericire nemaisimtita. e o luna a paradoxurilor marunte, care macina. e o luna apasatoare, incarcata. e aproape toxica. prea multe s-au intamplat in august. si prea multe asteapta un alt august.


pentru ei doi, nu mai era nici vara si nici toamna. timpul nu se oprise. pur si simplu disparuse. nu simteau nici caderea frunzelor si nici tremurul castanilor, in noptile cu luna plina si furtuni. timpul lor se masura in remixuri dupa nina simone si ligetti, in boluri cu dulceata de trandafiri, in multi km/h, in priviri pe furis, in sarutari pe acoperisuri fierbinti de blocuri comuniste. visau la gustul de ocru al altor acoperisuri si la aburi de fuchsia, cu care sa se inveleasca acolo sus, cand le va fi racoare.

* = nori de iulie

2 comments:

cri said...

imi place ce si cum scrii

Ingrid said...

multumesc, cri! :)

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...