January 22, 2007

a fi sau a fi vicios

in primul rand,trebuie clarificata problema viciului:
VÍCIU, vicii, s.n. 1. defect, cusur, neajuns (de construcţie, de funcţionare etc.). ♢ Viciu de conformaţie = dispoziţie anormală a unor părţi sau organe ale corpului; diformitate fizică. ♦ Fig. Pornire nestăpânită şi statornică spre rău, apucătură rea, patimă; desfrâu, dezmăţ, destrăbălare. 2. etc... (DEX,1998)
in al doilea rand,mie nu-mi plac tag-urile,lepsele sau v-ati ascunselea pe net,dar voi raspunde la acesta pentru ca vine din partea ioanei sima si pentru ca imi place sa mentin si de ce nu,sa intaresc anumite relatii de prietenie.aici sau in realitate.si pentru ca(a 3-a oara!!!) asta e un motiv care poate parea patetic,am sa trec la viciile mele.nu inainte de a mentiona ca m-am gandit de multe ori la cate de (in)dependenta sunt de anumite chestii,la care nu pot renunta atat de usor cum as fi crezut si tocmai ce am intocmit o lista de cinci lucruri indispensabile(vezi post).
in al treilea rand,eu (vreau sa) inteleg altceva prin viciu.a fi vicios nu mie se pare ca e egal cu a fi destrabalat,desfranat sau dezmatat si mai mult,cu apucaturi spre rau.voiam sa subliniez asta,in caz ca postul asta va fi citit de diriga care e profa de religie si al carei scop principal in viata a fost renuntatul la cafea si mersul regulat in fiecare duminica dimineata la biserica.guess what?!?a reusit sa le indeplineasca pe amandoua...mai avea domnia sa un scop bine cladit,dar despre el,altadata.) sau de cuki,care ma alinta "tartoreee" de cate ori are ocazia(see?i'm not that bad.... :P).
so,viciile pentru mine,caci aici voiam sa ajung,reprezinta niste prelungiri ale personalitatii,niste bonusuri care trebuie acceptate cu restul pachetului,la care in mod sigur nu trebuie sa renuntam pentru ca fac parte din noi,din subconstientul nostru,ne place sa "convietuim impreuna"(ca sa-l citez pe marcu) si deci,nu are sens sa ne torturam,incercand sa traim in absenta lor.de pilda,de ce sa renunt la fumat,daca mie imi place al dracului de tare sa fumez???(nu vreau\nu am nevoie de argumente si exemple de tot rahatul,pentru ca nu sunt mai inteligente decat cele ale unui copil de 5 ani juma care se tavaleste prin gima ca vrea un "be-the -man cu bile rezistente la flacarile dragonului").ce ar insemna sa renunt la moby-the sky is broken si soundtrack-ul de la requiem for a dream,pe care le ascult zilnic, doar pentru ca sormea crede ca" e muzica de taiat venele pe verticala"? cum ar fi daca brusc n-as mai iesi din casa incepand cu ora 23.40,doar pentru ca mama crede ca e prea tarziu?


prin urmare,am cateva vicii la care nu voi renunta niciodata.acestea sunt:

  • ciocolata\strugurii\gutuile\dudele
  • oja rosie-bordo
  • moby
  • cartile\hainele(nu sunt acelasi lucru,poate ca nu au nimic in comun,dar cheltui la fel de multi bani si timp pentru ele)
  • altele...care nu pot fi enumerate cu slash

*n.r. textul de mai sus nu este un pamflet si deci nu trebuie luat ca atare,decat pe alocuri

5 comments:

Anonymous said...

Hehe...a pornit de la mine seria de taguri cu viciile. Ma rog, a pornit in grupa de la mine.

Moby ? (as in ''artistul Moby'', not ''an abstract concept named Moby'')

Anonymous said...

Si ca o completare la definitia data: " 2) Obisnuinþã anormalã nedirijatã de voinþã si de raþiune; patimã." De acum stiu sa nu te mai tag-uiesc ;)

Ingrid said...

stiam ca de la tine a pornit,vlad...n-am mentionat asta in post,pentru ca nu tu m-ai taguit.chiar ma simteam neglijata..:p (ma puteti tagui in continuare,iar eu o sa raspund sau nu.wow,tocmai am decoperit mersul pe jos!!!rationamentele mele rule!)

Ingrid said...

am uitat sa iti raspund,vlad:era vorba de moby as in "artistul moby" si nu de un concept abstract sau de moby dick si derivate,care starnesc un ras isteric printre prietenii mei dezaxati,care,evident,nu asculta moby,care e tare,care....gata!

Anonymous said...

Da..Moby chiar e tare ;)

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...