February 22, 2008

.

am hotarat sa incetez sa mai scriu. macar pentru o perioada. si cand spun sa incetez, nu ma refer numai la a mazgali pe net. am sa iau o pauza de scris. romanul nu e gata, jurnalul e abandonat demult, iar de cand citesc atat de mult, imi dau seama ca scriu foarte prost si degeaba.

in plus, am descoperit ca exista cineva care nu numai ca simte multe dintre cele ce ne inconjoara la fel ca mine, dar le si descrie la fel. am regasit ganduri redate in exact cuvintele pe care le-as fi folosit eu, daca as fi vrut sa le impartasesc. numai ca mie mi-a fost frica sa fiu atat de sincera. si nu, evident ca nu am sa spun cine este persoana.

vorbeam acum cateva zile, cu un prieten scriitor wannabe, despre cum ar fi daca toti ar/am scrie sincer. sincer de tot. sinceritate in fiecare litera si rand.

ar fi cel putin dureros. iar eu as vrea sa scriu, de-acum incolo, sincer. numai ca, momentan, nu-mi mai trebuie lucruri dureroase. asa ca am sa ma opresc.

planuiesc o excursie din care sa nu ma intorc decat la vara. si un jaf, pentru ca acolo unde voi locui, va fi foarte scump. o maimuta capucin si un tablou original, din 1954, vor fi greu de intretinut. dar sunt optimista.

pe data viitoare!

4 comments:

Raluca said...

hmmm...nu scrii degeaba si nici atat prost. parerea mea ( foarte critica)!"vacanta de scris" placuta...ai sa revii curand....

Anonymous said...

Sunt eu oare? Sper ca nu...pt ca "wannabe" suna mai ridicol decat la ce foloseam eu usturoiul....copil fiind (fantezii cutreieram).
"pup"

Ingrid said...

hey , wannabe adica me wants you to be a writer !! ;)

Anonymous said...

"greu de cap" cum "sti", am multe intrebari. Responsabile sunt randurile tale.
Intrebari am, cine sa raspunda la ele, nu prea.
Ce este "sinceritatea"? si legat de asta, ce este "adevarul"?
Fiecare om are un punct de vedere diferit de al celorlalti, de aici si diferentele intre perceptia aceleiasi imagini. Mai mult de atat fiecare "intelege" in felul lui, lucrurile, situatiile, oamenii, ceea ce se intampla si "de ce".
Nici nu mai zic ca anumite lucruri sunt "omise" sau "transformate/infrumusetate" ...
Sa ai grija de maimutzica capucin ;) (si ce bun ar fi acum un capucino ... :P)
Cel mai frumos lucru este (si acum citez) "sunt optimista", That's the spirit!
Cuvintele exprima IDEI.
Nu uita, puterea ideilor, deci a cuvintelor, este extrem de mare. Invata sa te faci "auzita", invata sa captivezi audienta, si sa iti spun un secret: ... exista idei care ne incanta si ne fascineaza, care sunt atat de fermecatoare incat le credem automat (chiar daca sunt improbabile sau trebuie sa existe minuni pt a fi posibile), doar pt ca nu ar fi "corect" sa nu fie adevarate.

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...