September 27, 2009

Poveste de toamna (partea I)

Marea poate fi uneori confidenta perfecta. Stim cu totii ca poate privi fara sa judece, ca poate accepta deopotriva minciuni si adevaruri, ca suporta momente de dragoste intensa la fel de bine cum le inghite pe cele de nemultumiri profunde.

In momentul in care s-au reintalnit/regasit, cei doi (despre care am sa va povestesc ceva aproape fabulos) stiau ca marea le permite atatea, ca la mare pot face intocmai ce isi doresc, sunt la adapost. Erau la adapost de intrigi, de judecati, de bruiajele care le-ar fi putut dauna. Un pic confuzi, ce-i drept, au stabilit, totusi, ca merita sa isi incerce norocul. Unul cu celalalt, adica. Si, exact ca la ruleta, au pariat amandoi pe 28 negru. Lasand matematica si ruleta la o parte, intelegem ca sansele ca amandoi sa castige erau mici.
Totusi, s-a intamplat. Au prins curaj, au pariat din nou, acum pe o suma mai mare. Au investit, de data asta, mai mult, stiind ca exista si riscul de a pierde. Le place sa se joace, le plac banii, le place castigul, au curaj sa riste.
Daca jocul s-a terminat sau, mai ales, in ce fel continua- asta nu pot sa va spun. Ceea ce stiu e ca amandoi traiesc intr-un oarecare haos, dar se hranesc ocazional cu linistea de la malul marii. Le place maxim sa isi aminteasca scene, franturi de conversatii, mimici din momente cheie sau deloc importante dintr-o saptamana de iulie "pierduta" in valuri de apa sarata si de vodca, printre fire de nisip, printre gelozii premature.

Povestea lor continuua- ea ramane cum a fost, dar are grija ca in fiecare zi sa colectioneze o experienta noua, o traire diferita de cea din ziua precedenta. E, in continuare, sincera, sigura pe ea, se simte bine in pielea ei, stie ce poate, stie ca poate. El- la fel de sigur. Si din siguranta si sinceritate, un dram de incredere si mai ales, vointa, se nasc situatii confortabile, frumoase, cu calm si relxare, tocmai bune de invidiat. Si credeti-ma, cantitatea de invidie orientata inspre ei e maricica deja, dar direct proportionala cu starea de bine.

Pana data viitoare (cand va voi impartasi noi intamplari), incercati sa fiti ca ei! E tare misto, credeti-ma! I know......

No comments:

Realitati paralele

Am recitit azi o parte din textele pe care le-am scris de-a lungul anilor pe blogul asta, apoi cateva comentarii si m-a cuprins o neliniste ...